General Info

Egzemanın nedenleri

Egzema tipleri

Spesifik lezyonlar

Tedavi

User survey
 Go!
EnglishDeutschTurkish

Farklı yaş gruplarının tedavisi

Çocuklar

Özellikle yeni doğanlarda topik olarak verilen ilaçların farklı vücut hacmi/ vücut yüzey oranı nedeniyle zehirlenmeye sebep olduğu kabul edilmektedir. Topikal tedavi yöntemleri aşağıdakileri kapsar

  • yumuşatıcılar
  • soğutucu losyonlar, mebtol ve kamfor
  • hafif ila orta derecede güçlü topikal kortikosteroidler (ciddi vakalarda, güçlü kotikosteroidler dermatolojik gözetim altında bebeklerde dahi uygulanabilir)
  • eritromisin ve fusidin asit gibi antibiyotikler ve antiseptikler.
  • topikal antimiyotikler (herhangi bir kısıtlama olmadan kullanılabilirler)
  • Takrolim ve pimecrolimus gibi topikal immünomodülatörleri (2 yaşından büyük çocuklar için endikedir)
  • Kapsaisinin (12 yaşın altındaki çocuklar için endike değildir ancak etiket dışı kullanım olarak (kişisel deneyim) ciddi bir yan etkisi olmadan daha küçük çocuklarda uygulanabilir).
  • Üre içeren preparatlar (batma veya yanma hissinden dolayı 6 yaşından küçük çocuklar için önerilmez)
  • Katran tar benzeri tar preparatları (sistemik absorpsiyon nedeniyle olası toksik yan etkisinden dolayı çocuklar için endike değildir). Daha büyük çocuklarda 4 haftaya kadar kullanılabilirler ve bu süre dermatolog gözetiminde uzatılabilir. Katran tarları kanserojenik maddeler içerebildiğinden, genellikle bebeklere ve küçük çocuklara uygulanmamalıdır. Taş tarı bu riski taşımaz ve bu nedenle pediatrik hastalarda uygulanabilir.

Salisilik asit vücudun daha geniş alanlarına uygulandığında olası toksik sistemik asit yan etkisi oluştuğundan bebeklerde ve küçük çocuklarda topikal tedavi için önerilmez.

Sistemik ilaçların dozajı yaş ve vücut ağırlığına uyumlu hale getirilmelidir. Penisilin, amoksisilin, 1. ve 2. jenerasyon sefalosporin, eritromisin ve griseofulvin (antimikotik) gibi antibiyotikler çocuklara verilebilir. Prednizolon çocuklara verilebilecek en güvenli oral kortikosteroiddir. Antihistamin uygulaması doz uyumlu ve belirtinin yaşına uygun olmalıdır: dimenthidenmaleat (> 1 yaş), ceritiniz ve desloratadin (> 2 yaş), hydroxycine ve levocetirizine (> 6 yaş).

Aşağıdaki sistemik tedavi yöntemleri are çocuklarda endike değildir: : siklosporin A (> 18 yaş), minosiklin (> 8 yaş), ketakonazol ve itrakonazol (> 18 yaş), UV-terapisi (> 10 yaş) ve PUVA tedavisi (> 18 yaş ). Klinik çalışmalar siklosporin tedavisinin çocuklarda herhangi ciddi bir yan etki olmadan güvenle kullanıldığını göstermektedir ancak bu etiket dışı kullanım olarak kabul edilir. Klinik çalışmalara göre sistemik ketonazol ve itrakonazol 18 yaşından daha küçük çocuklarda griseofulvin etkili olmadığında etiket dışı olarak kullanılabilir. Genel olarak, UV fototerapi çocuklarda cildin olası uzun süreli foto hasarı nedeniyle dikkatle uygulanmalıdır.



DermIS.net Uni Heidelberg