General Info

Egzemanın nedenleri

Egzema tipleri

Spesifik lezyonlar

Tedavi

User survey
 Go!
EnglishDeutschTurkish

Anal/ Genital

Anogenital bölgedeki egzamatöz lezyonlar alerjik ve tahriş edici dermatite, seboreik dermatite ve atopik dermatite yol açabilir. Uygulamada, endojenöz faktörler (atopik dermatit gibi) eksojenöz faktörler (tahriş edici ve alerjen) birbiriyle karıştığından dolayı tek bir etiyolojik faktörü belirlemek güçtür. Alerjik kontak dermatit genellikle neomisin, lokal anesteziler, etilenediyamin ve hemoroit kremleri ve ilaçlı tuvalet kağıdı ve sprey gibi topikal uygulamalardan kaynaklanır.

Klinik profil:

Lezyonların kezkinliğine bağlı olarak, klinik özellikler ertitem, balçıklanma, tahrişler, çatlaklar ve likenifikasyona doğru kuruma şeklinde değişiklik gösterebilir. Sıklıkla yanma, batma ve kaşınma gerçekleşir.

Tanı:

Olası tahriş edicileri veya alerjenleri ve toplam vücut dermatolojik muayenesini belirlemek için teşhis dikkatli dikkatli geçmiş incelemesine dayanmaktadır. Aşırı ilerlemiş enfeksiyonları hariç tutmak için bakteriyel ve mikolojik kültürler önerilmektedir. Alerjiden şüpheleniliyorsa, kaşıntı testi de gerçekleştirilmelidir. Egzamayı taklit eden diğer teşhisleri hariç tutmak için bir cilt biyopsisi kullanışlı olabilir.

Ayırıcı teşhis:

Anal ve perianal lezyonlar: Ters psoriyaz, intertrigo, mikoz, ekstra göğüs Morbus Paget, sifilis ve histiyositoz X olası ayırıcı teşhislerdir. Dişilerdeki genital lezyonlar: Psoriyaz, liken ruber vulvae, vulvuvajinit gonorhoki, lues aşama II, erisipelaz ve kandidiyaz dikkate alınmalıdır. Erkeklerdeki genital lezyonlar: Çeşitli balanit, eripelas, lues aşama II, psoriyaz ve eritroplazi Queyrat olası ayırıcı teşhislerdir.



DermIS.net Uni Heidelberg